Recente actualiteiten

 • Ondertekening samenwerkingsovereenkomst LIV
  Ondertekening samenwerkingsovereenkomst LIV Afgelopen vrijdagmiddag is de samenwerkingsovereenkomst tussen KlokGroep, Trebbe, Eigenhuis Projecten en Van der Sluis Technische Bedrijven voor LIV Woonbelevingscentrum ondertekend. De initiatiefnemers hebben gezamenlijk een schilderij gemaakt. Op dit vierluik staat het woord “STEK’.... Lees verder »
 • Ondertekening samenwerkingsovereenkomst HoogWonen
  Ondertekening samenwerkingsovereenkomst HoogWonen Met gepaste trost kunnen wij meedelen dat René van der Sluis (Algemeen Directeur Van der Sluis Technische Bedrijven), gistermiddag in Nieuwegein de samenwerkingsovereenkomst met Trebbe Hoogwonen heeft ondertekend.   Samen met de overige co-makers... Lees verder »
 • RIV Amsterdam
  Artikel RIV Amsterdam Een mooi artikel in de Stedenbouw over het project RIV in Amsterdam. Bij de bouw van het project RIV te Amsterdam verzorgt Van der Sluis Woningbouw de complete installatiewerkzaamheden, bestaande uit E-installatie, W-installatie, MV-installatie... Lees verder »
 • Artikel Stedenbouw: "Groot Onderhoud aan 53 woningen zorgt voor mooie energiesprong"
  Artikel Stedenbouw: Een mooi artikel in de Stedenbouw over een renovatieproject waarvoor Van der Sluis Technische Bedrijven de installaties heeft gerealiseerd. http://www.stedenbouw.nl/groot-onderhoud-aan-53-woningen-zorgt-mooie-energielabelsprong/ Lees verder »
 • Voorraadvoordeel
  Voorraadvoordeel “Voorraadvoordeel!!   De ene dag tot aankoop overgaan en de volgende dag al harken, dat is allemaal mogelijk bij Van der Sluis Agri. Vorige week hebben wij een Fella Hark  TS10065 mogen afleveren aan... Lees verder »

‘Met LIV stap je in een warm bad …’

Donderdag 09 februari 2017 | Installatie Techniek | Persberichten

Met LIV stap je in een warm bad …’

In september 2017 opent LIV (Leven, Inspireren en Verleiden) in Nijmegen zijn deuren. Van der Sluis Technische bedrijven is een van de vier initiatiefnemers van dit belevingscentrum dat een unieke cross-over is van bouwbedrijven en retailers. Zij nemen gezamenlijk de consument aan de hand en begeleiden hem tijdens het hele traject van bouwen tot wonen en daarna. Dat is nieuw in Nederland. De andere initiatiefnemers van dit innovatieve en unieke woonconcept aan de voet van de Nijmeegse stadsbrug ‘De Oversteek’ zijn KlokGroep (Nijmegen), die op het idee kwam, Trebbe Wonen (Enschede) en retailer Eigenhuis Groep (Nijkerk).

‘Bouwen doe je niet in je eentje, bouwen doe je samen’ en ‘Alleen ben je sneller, samen kom je verder’ zijn gevleugelde uitdrukkingen van René van der Sluis, algemeen directeur van Van der Sluis Technische Bedrijven. Deze oneliners zijn uitstekend van toepassing op het gezamenlijk initiatief LIV, waarover hij meer dan te spreken is. ‘Ik zie een heel grote kans in LIV, want wat is er nu mooier dan iets in z’n geheel af te maken voor de klant? Niet tussentijds iets aanpassen maar echt aan de voorkant van het bouwproces beginnen. Betrek je vooraf de klant hierin dan voorkom je dubbele kosten. Je gaat niet iets wijzigen maar je start in de basis.

Van der Sluis heeft goede verwachtingen van LIV: ‘LIV is zo kansrijk! Hiermee kunnen we alle markten bedienen: nieuwbouw, bestaande bouw én renovatiebouw. Niemand heeft het tot nu toe gedaan zoals wij dat nu met z’n vieren doen. Er zit veel potentie in LIV.’

LIV vult de lacune tussen bouwer en retailer. Een nieuwbouwhuis wordt standaard aangeboden. De koper moet dan aan de slag om een invulling te geven aan de inrichting van de keuken en de badkamer. ‘Wij zijn retailer, maar ook deels bouwer’, vertelt Van der Sluis. ‘Als een klant een wens uit, vragen wij ons altijd direct af of die technisch gerealiseerd kan worden. Dat is onze kracht: meedenken met de klant. Wat is optimaal en wat is wenselijk.’ LIV zorgt ervoor dat in een vroeg stadium alle woonwensen van de koper bekend zijn.

 

Het hele gerecht

Van der Sluis, die binnen zijn bedrijf al 22 jaar een adviescentrum heeft, kent de klantbehoefte en schudt de voorbeelden uit zijn mouw: ‘Als je een rainshower wilt hebben, heb je een andere dimensie van je waterleiding en -apparatuur nodig. Je moet erover nadenken. Doe je dat vanuit de basis, bij de bouw, dan kost dat verhoudingsgewijs niet zo veel. Wil je in bestaande bouw een rainshower, dan ben je afhankelijk van wat er aanwezig is aan leiding en apparatuur.’ Dit is precies de reden waarom Van der Sluis meedoet aan LIV. ‘Het is niet een sausje eroverheen, het is het hele gerecht in één keer’, vat Van der Sluis LIV culinair samen. ‘Door de samenwerking in LIV komt de koper in een warm huis, je stapt in een warm bad. We bakken nog net niet de appeltaart voor de mensen als ze de sleutel krijgen.’ Centraal staat de klant, in eerste instantie de koper van een nieuwbouwhuis. Later kan daar ook de consument bij komen die gaat renoveren. Vanaf september 2017 staan de deuren van LIV open voor het publiek.

« Terug naar het overzicht