Het Klokhuis educatief centrum, Almere

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het kinder tv-programma ‘Het Klokhuis’ is door de kijkertjes een gebouw ontworpen. Met behulp van de gemeente Almere is dit gebouw in 2011 ook daadwerkelijk neergezet. Het gebouw is in gebruik als educatief centrum voor kinderen met onderwerpen als duurzaamheid, bouwen, wonen en gezond leven als speerpunten.



Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het kinder tv-programma ‘Het Klokhuis’ is door de kijkertjes een gebouw ontworpen. Met behulp van de gemeente Almere is dit gebouw in 2011 ook daadwerkelijk neergezet. Het gebouw is in gebruik als educatief centrum voor kinderen met onderwerpen als duurzaamheid, bouwen, wonen en gezond leven als speerpunten.

Het gebouw is uitgerust met verschillende energiebesparende voorzieningen, die bedacht zijn door kinderen. Kinderen blijken serieus na te denken over de natuur en ons milieu en hoe we daar beter mee om zouden kunnen gaan. Door warmte, water en lichtbronnen in KindercASLa te koppelen aan slimme meters, kunnen we het verbruik ervan direct aflezen, zowel in het gebouw als op de website. Zo wordt een rondleiding door het huis meteen ook een verkenning op het gebied van duurzaamheid.

Kaart



« Terug naar het overzicht
 

Gerelateerd project

Nieuw Waterlandplein, Amsterdam

Het nieuwe winkelcentrum heeft een compleet en uitgebreid aanbod van winkels. Daarnaast zijn ruim driehonderd appartementen (koop en huur) in diverse prijscategorieën gerealiseerd. Naast winkels en woningen zijn een wijkcentrum,...


Project gegevens

Soort Woningbouw
Project Het Klokhuis
Plaats Almere
Bouwjaar 2011